Det är enkelt för oss att prata om våra råvaror, vi vet vart de växer och vem som odlar dem. Vi bakar uteslutande på kravmärkt mjöl på kulturspannmål från lokala kvarnar. Det är både från Lögens Kvarn utanför Lysekil dit vi själva kör och hämtar vårt mjöl och får en kort pratstund med mjölnarna samt från Lundens gård utanför Trollhättan som levererar till oss och kikar in i bageriet då och då.
Ett urval från vårt mest vanliga brödsortiment:
Surdegsvörtbröd på egenkokad vört. Dessa finns framåt juletiden, men inte förrän advent. Den stora frågan går att und
Vårt ljusaste och mest neutrala lantvetebröd bakat på Ölandsvete eller Lögens lantvete.
Ljust lantvetebröd med valnötshalvor. Får vacker lila färg av nötterna.
innehåller valnötter
En variant på vårt lantvetebröd med rostade pumpakärnor och hela korn.
Ljust lantvetebröd med Vassle som blir över från Äggost hos Torp Farm, rostade rapsfrön och rullade i blå vallmofrö.
innehåller vallmofrö, vassle från äggost (mjölkprotein, äggprotein)
Drav som är kvar efter ölbryggning ger brödet en sötare karaktär. Draven får vi från mindre bryggerier i omgivningen.
Smakfullt rågbröd med hela korn skållade i kaffet som lämnats i termosen efter stägning.
Danska rågbröd med 100% råg, mycket frön och lätta kryddor. Dynamit med hasselnötter samt russin, fikon, aprikosbitar
innehåller hasselnötter, sesamfrö
Våran version av en surdegskavring. Med honung från Tjörn, kryddor och siktad råg. Bakas kring högtider och passar ex
Våra bullar är även de gjorda på enbart surdeg och får en lätt syra som kompletterar den söta fyllningen.
innehåller vassle från äggost (äggprotein, mjölkprotein)