Kafé

Nybakt bröd, pizza eller kanske en fika vid havet?

Välkommen till vår servering där du kan fika på dagens utbud av bakverk, bullar och bröd eller äta lunch på färgsprakande surdegspizza. Här erbjuds mysig innemiljö med inblick i bageriet, eller sitt ute på altanen direkt vid havet med utblick på skärgården.

Lunch

Vardagar 12:00-14:00
Dagens pizza till Lunch

Mellan 12:00-14:00 serverar vi tunnt kavlad vegetarisk surdegspizza med säsongens färgsprakande grönsaker från lokala gårdar, bland annat Mölnebo Odlingar. En pizzabit är portsionsstorlek och ungefär stor som ett A4. Pizza går även att få vegansk med fin dressing och inlagda grönsaker istället för ost. Pizzabotten utan vetemjöl görs på beställning med kikärtsmjöl eller bönmjöl i samma lokaler och ugn.

 

Vet ni med er att ni vill äta pizza och är ett något större sällskap ber vi er att ringa i förväg så lägger vi undan pizza. Pizzan går även bra att ta med sig i kartong eller som wrap.

Har du frågor?

Brödkorgen - minibuffét på bordet

Brödkorgen serverar vi under hela dagen där man kan göra egna mackor med pålägg. I brödkorgen ingår två valfria frallor, två bitar av lagrad svensk ost från Almnäs bruk eller Sivans osthandel, smör och grönsaker samt alternativet på marmelad eller en rökt lammkorv från Kullans Lycka.
 
Brödkorgen går även att få vegansk med vårt egna rostade solrossmör och inlagda grönsaker. Glutenfria frallor från Mällby lantgård finns som glutenfritt alternativ i brödkorgarna. Brödkorgarna passar fantastiskt som piknikpåse för take-away som vi varmt kan rekommendera till promenaden eller utflykten över Tjörn.

Fika med vinden i håret

Vårt kaffe rostas med omsorg av MorgonCoffee Roasters på Lindholmen i Göteborg och vi erbjuder såväl bryggkaffe som espressobaserade drycker från vår LaMarzocco. Mjölken till kaffet kommer från mikromejeriet Torp Farm på Orust. Därutöver finns ett brett urval av teer. I kyldisken hittar ni muster från bland annat Stockevis musteri, Bramleys eller Rudenstam.

Våra bullar är bakade på plats och är precis som våra bröd bakade på enbart surdeg och är kalljästa i minst 24 timmar. De finns i smakerna Kanel, Kardemumma eller vår favorit Vanilj med Apelsinzest. Våra kondisbitar finns i varierande utbud. 
I glassboxen finns ekologisk glass från bland andra Hollanders glass från Allingsås.

 

Det finns ca 20 sittplaser inne på serveringen och 30 latser på altanen alldeles vid havet, förutsatt att vädret tillåter. Filtar, kuddar och dynor finns att ta med sig ut. Det går att boka in mindre sällskap under lågsäsong, däremot bokar vi inte bord. Under högsäsong tar vi inte emot stora sällskap, kontakta oss gärna så kan vi förklara mer.

Bageriet har ramp för rullstolsburna. Däremot ej handikappsanpassad toalett.

Telefon 0702 19 47 33

Tis-Fre 
08:00
 - 
16:00
Lördag: 
08:00
 - 
16:00
Söndag: 
08:00
 - 
16:00
123 091 54 39
© 2024 Lottas Bak&Form Design Grafikbyrån
chevron-downarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram