Kurser

Lär dig surdegsbakning - på vårt vis

En grundläggande och lättsam kurs i hur vi bakar med enbart surdeg på Lottas Bak&Form. Ett lärorikt tillfälle, en kul aktivitet för vänner eller en bokad kurs för familjen. 

Kurser

Under kursen får du tillfälle att baka med kulturspannmål och surdeg; en inblick i hur vi bakar inne i bageriet. Tillsammans med Lotta får du tips och tricks vid bakning av jäskorgsbröd, frallor och baguetter, och såklart att snitta bröd och sätta nya degar.

Här följer exempel på några av våra populära kurser.
Är du intresserad av att deltaga eller kanske få lite mer information? Då ser vi framemot att du kontaktar oss.

1-dagarskurser

Inga kurser planerade denna våren, eventuella kursdatum läggs ut till hösten

Eldrimner

Kontakta oss

Om kurserna

Våra surdegskurser är för intresserade, såväl nybörjare som de som bakat innan. Vi går igenom olika degar med varierande konsistens och tjocklek, skillnaden på kalljäsning och varmjäsning och hur länge man kan jäsa en deg samt hur den ska kännas när den är klar för att bakas av. Vi arbetar med olika kulturspannmål och lär oss olika utbakningstekniker som att jäsa i korg med och utan duk och olika uppslagningsmetoder med frallor och baguetter. Ni får friska upp surdegar och starta en ny surdeg. Diskussioner hålls kring hur en nysatt deg kan hanteras.
Vi gräddar naturligtvis bröden i vår stora stenugn med ånga, sedan fikar vi och provsmakar det vi bakat samt går igenom lite olika brödsorter. Det är mycket praktiskt arbete och vi står runt bakbordet nästan hela tiden.

Anmälan & bra att veta

Du anmäler dig via mail på info@lottasbakoform.se eller via sms eller telefon på 0702194733. Du är anmäld när vi bekräftat din anmälan. Denna är bindande och vid föhinder återbetalas kursavgiften ej, försök att överlåta till någon annan istället. Blir det färre än 6 deltagare ställs kursen in och avgiften återbetalas eller du blir erbjuden ett nytt kursdatum.

Max antal deltagare är 10 personer. Är ni ett sällskap på över 6 personer går det att boka en egen bakkurs där vi kommer överens om passande datum. Ta med rena innerskor som kan bli mjöliga, eget förkläde och något att ha på huvudet. Huvudbonad finns även att låna av oss.

Det blir varmt i bageriet, klä dig i t-shirt och ej långärmat eller tjocktröja. Ta gärna med anteckningsblock för att föra noteringar eller skriva ner recept. Du får gärna ta med en burk för surdeg om du vill ha med dig lite hem och eventuellt en bunke/burk för en deg du vill fortsätta med hemma. Det blir minst två bröd, några baguetter och frallor att ta med hem.

Endagars-kurser kostar 1500kr/deltagare

Kontakta oss
Tis-Fre 
08:00
 - 
16:00
Lördag: 
08:00
 - 
16:00
Söndag: 
08:00
 - 
16:00
123 091 54 39
© 2024 Lottas Bak&Form Design Grafikbyrån
chevron-downarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram